Just play!

"I'm singing what I want to sing based on the emotion of what that day feels like. That's what comes out of my mouth and guitar. That impacts people. They know anything can happen." (John Mayer)

Eşti în faţa ei şi realizezi că altceva mai minunat nu poate exista. Scoate notele pe care nici nu ţi le puteai imagina. Câteva acorduri îţi sunt atât de cunoscute, unele chiar deloc. Încerci să îţi dai seama ce cântă, linia melodică o ştii, dar numele îţi scapă şi versurile la fel şi totuşi ai ascultat-o de atâtea ori.
Însă nimic nu mai contează atunci când se cântă în cor, când unul cântă mult prea prost şi altul mult prea bine. Cauţi melodii cunoscute pentru a le putea cânta cu toţii. 
Hotel Cişmigiu.. un cover cunoscut şi ştiut de toată lumea. În timp ce vrei să te fuţi în Hotel Cişmigiu, câtiva copii dansează în spatele tău, fără să îşi dea seama de ceea ce spui tu. Totuşi continui cu "Imi e frica si tremur...Imi e frica si tremur..De un nou cutremur..." Cei mai bătrâni în uniforme albastre vin şi te ascultă pentru "a ne aminti de anii '80" precum au declarat ei. Totul se termină atunci când timpul trece şi tu trebuie să pleci, însă îţi doreşti să mai trăieşti încă o dată acele momente. Să închizi ochii şi să îşi poţi imagina că eşti pe o plajă, iar un foc te încălzeşte...

Aducând vorba de Hotel Cişmigiu, ştie cineva că Tudor Chirila are dreptate? Iniţial credeam că e doar un cover, însă versurile sunt pur adevărate. Chiar există o astfel de clădire în Bucureşti. A fost la începutul mileniului II un hotel de lux. Au venit comuniştii şi l-au stricat. A fost chiar şi un cămin pentru Facultatea de teatru, precum spunea şi Chirilă, iar povestea cu fata aceea chiar este adevărată. Cineva a murit din cauza unui accident. Însă acum a rămas doar o ruină a unei firme spaniole...
Aveţi grijă
Aliuna
Drepturi de autor: www.weheartit.com

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

2 Responses to Just play!

  1. Stiu ca aceste versuri sunt reale, poate si pentru ca am cam simtit parerile si expeientele celor din jur. Multi imi povesteau de caminele studentesti care erau tip zona crepusculara.
    Il respect pe Tudor Chirila si sincer imi place ca scrie ce simte, inspirate din viata reala.
    O melodie dupa ultimul album pe care o ador este "Tata taie porcul".
    Ai putine greseli insa iti arata fragmentelul si reciteste-l ca sa poti sa-l modifici:"Totul se termină atunci când timpul trece şi tu trebuie să pleci, însă îţi doreşti să mai trăieşti încă o dată acele momente. Să închizi ochii şi să îşi poţi imagina că eşti pe o plajă, iar un foc de încălzeşte...".

  2. Amarena says:

    Nu prea ascult genul asta de muzica, dar imaginea pe care mi-ai creat-o citind ce ai scris a fost foarte draguta.
    ^Subscriu la greselute, reciteste ;)

Un produs Blogger.
You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "